Menu
menu

Ny bok!

Står i tiden fram. Boken berättar om 1100-talskyrkan i Svenneby och den genomgripande renovering som utförs åren 2014-17. Tiden för kyrkans tillkomst gestaltas och hantverkarna som arbetar med att laga den gamla kyrkan kommer till tals. En predikotext som nedtecknades i Bergen på 1200-talet kalligraferas av en samtida skrivare. Bland författarna märks Maja Hagerman och Ellen Mattson. Står i tiden fram är ett bokkonstverk med mycket bilder, vackert formgivet av Anders Weidar.

Står i tiden fram, r.e/reflektion.erfarenhet (2016), red.: Catharina Göransson, går att beställa på cath.g@telia.com. 160 s. Pris: 320 kr + porto.

 

Föredrag

Under år 2016 har jag förutom arbetet med boken om den gamla kyrkan i Svenneby hållit några föredrag. Det har blivit en ny konstform för mig att göra genomkomponerade föreläsningar, med text och bild. En formgiven gestaltning av tankar och erfarenheter, som blir levande i mötet med publik eller med deltagarna på ett seminarium. Tack vare konstprojekt jag arbetat med genom åren och redaktörskapet på r.e (re-rapport.se) så har jag en rikedom av bilder på verk att reflektera över. Stort tack till alla fotografer och fotograferande konstnärer för alla fotografier jag fått att disponera!

17 juli, Gerlesborgs konsthall. Komposten som konstprojekt, lekutrymme och existensiell reflektionsyta. Föredrag inom ramen för sommarutställningen Potatisperspektiv, med räckvidd i jordar och sinnen, av konstnären Åsa Sonjasdotter.

23 september, Ängelholm. Ängelholms kommun firar 500 år. To appear and To Disappear – om land art i relation till platsen för verket.

21 oktober, Ulricehamn. KCVäst bjuder in till seminarium. Om samarbeten i land art-projektet heter mitt föredrag som tar sin början i en femtioårspresent 5 maj 1999 – i form av en land art-utställning!

 

 

 

Previous

Next