Menu
menu

Foto. 40 ggr 70, utskrift akvarellpapper. Teknik: kvitton, bambupinne, tejp. ”Redovisning” är en rapport från ett AIR Litterature 2019 när jag hade en månads residens i Strömstad. I verket kan man följa allt jag köpt, var jag handlat, ätit och fikat, när jag lånat på bibliotek etc. ”Redovisning” är en kommentar till diskussionen om kulturen som närande eller tärande.

Rapport ur Wextligheten, work-in-progress. Gerlesborgsskolan oktober 2018. Objekt skal, gräs, blad. Text.

  

De räddade orden, objekt, foto, text. Installation i Svenneby nya kyrka påsken 2018. Öppettider som KVIRR, konstvandringen i Ranrike: långfredag 11-18, påskafton 11-15, påskdagen 11-18, annandag påsk 11-15. Välkommen! Kyrkkaffe serveras.

1-28 feb Utställning Galleri Hav & Land, Kulturhuset Hunnebostrand: De räddade orden. Objekt, foto, text (med nya verk). Vernissage lö 3 feb kl 13.

4 feb Bokmässa Skaftö, inbjuden att delta med boken Står i tiden fram – Svenneby gamla kyrka från medeltid till nutida bevarande (2016).

6 jun – 22 aug Utställning Galleri Ranrike, Tanumshede: Restaureringens dramatik och De räddade orden.

9 jun  Scenstudion i Gerlesborg, föredrag Platsens Ande.

26 jul Södra Råda, föredrag om Svenneby gamla kyrka.

13 aug Föredrag i Svenneby gamla kyrka, arr.: Sotenäs konstförening.

11 dec Seminarium Rural Talks, moderator. Uppdrag ADA/BusinessGöteborgRegion.

 

 

Ny bok!

Står i tiden fram. Boken berättar om 1100-talskyrkan i Svenneby och den genomgripande renovering som utförs åren 2014-17. Tiden för kyrkans tillkomst gestaltas och hantverkarna som arbetar med att laga den gamla kyrkan kommer till tals. En predikotext som nedtecknades i Bergen på 1200-talet kalligraferas av en samtida skrivare. Bland författarna märks Maja Hagerman och Ellen Mattson. Står i tiden fram är ett bokkonstverk med mycket bilder, vackert formgivet av Anders Weidar.

Står i tiden fram, r.e/reflektion.erfarenhet (2016), red.: Catharina Göransson, går att beställa på cath.g@telia.com. 160 s. Pris: 320 kr + porto.

 

Föredrag

Under år 2016 har jag förutom arbetet med boken om den gamla kyrkan i Svenneby hållit några föredrag. Det har blivit en ny konstform för mig att göra genomkomponerade föreläsningar, med text och bild. En formgiven gestaltning av tankar och erfarenheter, som blir levande i mötet med publik eller med deltagarna på ett seminarium. Tack vare konstprojekt jag arbetat med genom åren och redaktörskapet på r.e (re-rapport.se) så har jag en rikedom av bilder på verk att reflektera över. Stort tack till alla fotografer och fotograferande konstnärer för alla fotografier jag fått att disponera!

17 juli, Gerlesborgs konsthall. Komposten som konstprojekt, lekutrymme och existensiell reflektionsyta. Föredrag inom ramen för sommarutställningen Potatisperspektiv, med räckvidd i jordar och sinnen, av konstnären Åsa Sonjasdotter.

23 september, Ängelholm. Ängelholms kommun firar 500 år. To appear and To Disappear – om land art i relation till platsen för verket.

21 oktober, Ulricehamn. KCVäst bjuder in till seminarium. Om samarbeten i land art-projektet heter mitt föredrag som tar sin början i en femtioårspresent 5 maj 1999 – i form av en land art-utställning!

 

 

 

Jag deltar i tre samlingsutställningar i norra Bohuslän:

Galleri Ranrike 6 jun – 28 aug. På galleriet i kommunhuset i Tanumshede ställer några medlemmar i 20-årsjubilerande KVIRR (Konstvandring i Ranrike) ut under rubriken Litet format. Jag visar ett par små landskapsbilder från kusten, i blandteknik.

Linmuséet i Kville 2 jul – 28 aug. Vi är 8 konstnärer och konsthantverkare som visar arbeten på temat Från fiberkonst till skurtrasa. Jag har med ett verk ur en serie som jag gjorde när jag arbetade på pappersverkstad i Litauen och bakade in trasor i stora pappersark, som jag formade för hand.

Solhem konsthall 14 jul – 30 jul. Kvirr-medlemmar visar verk i den till konsthall ombyggda ladan bredvid krukmakeriet. Jag hänger upp en serie som bygger på bildanteckningar i svartvitt från en Skåneresa en tidig höst.

Under årets mörka vinterkvällar har jag läst filosofi: Konstverkets ursprung av Martin Heidegger. Här är mina anteckningar i form av ett bildspel.

Åtta gånger under ett år 2014-15 arrangeras en ny slags konstmöten i den lilla medeltidskyrkan i Bottna. Min roll är att vara kurator, projektledare och programledare.
Församlingsrådet är värd.

www.bottnakulturkyrka.se

Höstens program 2014
23 augusti Eva Teorell
20 september Britt Ignell Karlbrand
25 oktober Isak Eldh
22 november Ivan Stüffe

Vårens program 2015
21 mars kl 17 Anders Johansson
25 april kl 17 Lisa Sigfridsson och Asbjørn Andresen
16 maj kl 17 Yngve Brothén
13 juni kl 22 Kerstin Dahl-Norén och Göteborgs kammarkör med Gunnar Eriksson

Bottna kulturkyrka har blivit omskriven i kulturtidskriften Balder, i Bohusläningen och Strömstads tidning och i Kyrkans tidning.

Välkommen till min ateljé långfredag, påskafton och påskdagen!
För öppettider, vägbeskrivning etc se www.kvirr.se